Faturaya itiraz nasıl yapılır

Ticari faturaya e-fatura platformu üzerinden itiraz edilebilecek, aynı zamanda yine aynı platform üzerinden de iade faturası düzenlenebilecektir.

Faturaya itiraz nereye yapılır

Faturaya itiraz mal veya hizmet alınan firmalara, düzenlenen fatura normal fatura ise noter aracılığı ile ya da kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) kullanılarak; düzenlenen fatura e-fatura ise mal veya hizmeti satan firmaya noter aracılığı ile ya da güvenli elektronik imza kullanılarak veyahut kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) üzerinden yapılır.

Faturaya itiraz nasıl yapılır

Faturaya itiraz nasıl yapılır, faturaya itiraz süresi ne kadardır.  Ticari faturaya e-fatura platformu üzerinden itiraz edilebilecek, aynı zamanda yine aynı platform üzerinden de iade faturası düzenlenebilecektir. Normal fatura ile e-fatura üzerinden düzenlenen faturaya itiraz teknik olarak bazı farklılıklar bulunmaktadır. 

Ticari faturaya itiraz, ya sistem üzerinden ya da 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 21’inci maddesinin 2. fıkrasına göre genel olarak 8 gün içinde, mezkur Kanunun 18’inci maddesinin 3. fıkrasındaki esaslara göre, ya noter aracılığı ile ya da güvenli elektronik imza kullanılarak veyahut kayıtlı elektronik posta sistemi (KEP) üzerinden yapılabilecektir.

Faturaya itiraz süresi

Fatura itiraz ya da ticari faturaya itiraz süresi, genel olarak 8 gündür. Özel durumlar veya aradaki sözleşmeye göre bu süre farklılaşabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi buraya girin